Een gladde huid voor je beroep

In onze maandelijkse column over beroepen waar je een gladde huid voor moet hebben zijn we deze maand aangekomen bij topsporters. Voor veel mensen is het een droom om professioneel atleet te worden. Veel mensen vergeten wat er allemaal bij komt kijken. Niet alleen om op het niveau van wereldtop te komen is lastig, er blijven is een levensstijl die niet iedereen aankan. Het is een kwestie van discipline, toewijding en de juiste haarverzorgingsproducten!

Wedstrijdzwemmen

Het eerste beroep waar ik het over ga hebben is door de vele Nederlandse wereldtoppers groot geworden in Nederland. Wie kent Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruin niet? Naast een enorm sterk lichaam heb je voor dit beroep een goed badpak, de juiste badmuts en een gladde huis nodig.

Wielrennen

Het laatste professioneel sport beroep waar ik vandaag over vertel is wielrennen. Natuurlijk is wielrennen geen hele leuke sport om naar te kijken. Ik heb naast dat ik respect heb voor de sporters ook wel een zekere respect voor de commentatoren van deze sport. Ik geef het je te doen, 5 uur lang naar fietsende mannen kijken en de kijkers hiervan blijven entertainen met jou stem. Terug naar de sporters. Hoewel de sport af en toe in een slecht daglicht komt te staan wanneer er weer een sporter is gevonden die doping heeft gebruikt moet je de sporters die de sport beoefenen zonder gebruik van doping toch wel complimenteren. De sporters leven voor hun sport. Van het ontharen van hun benen, tot het doen van hoogte trainingen om maar zo snel mogelijk over de weg te razen. De mannen en vrouwen die deze sport beoefenen op hoog niveau kunnen lange tijd in het rood fietsen. Verzuren tot ze er bij neervallen. En wanneer deze wiel balans artiesten eens vallen is dit gelijk levensgevaarlijk. Stel je voor, met 80 over asfalt glijden. Respect voor deze mannen.