Groenlipmossel

Het is een bekend item in de drogisten wereld, maar maar weinig mensen zijn er bekend mee: de groenlipmossel. Maar wat is het nou precies? Voor de mensen die meer willen afweten van deze mosselsoort of dit gewoonweg interessant is hebben wij op een rijtje gezet wat het is en welke elementen het schelpdier bevat die voordelig zijn voor de mens. In dit artikel leggen we je dus alles uit over de groenlipmossel, lees daarom gerust verder!

Wat is de groenlipmossel?

De groenlipmossel lijkt sterk op de gewone mossel die we graag eten bij lekker weer. Het is dus een klein schelpdier. Maar daar wordt deze groen lippige mossel niet voor gebruikt. Het verschilt alleen van de gewone mossel in dat een groenlipmossel een groene rand heeft, ook wel de groene lippen! Deze zogeheten lippen vallen goed op. De latijnse, officiƫle academische naam van de groenlipmossel is de Perna Canaliculus en hij valt onder de weekdier soorten. Deze mossel is uitsluitend te vinden in de heldere, schone wateren nabij Marlborough Sounds te Nieuw Zeeland. Een echte rariteit als je bedenkt hoeveel water er op de aarde is.

De voordelige werking van de groenlipmossel

Doordat deze mossel een zuiver en rijk leefgebied heeft krijgt geeft dit het schelpdier ook veel natuurlijke voordelen. Het dier is rijk aan omega-3 vetzuren en eiwitten, maar ook glycosamineglycanen en furaanvetzuren zijn te vinden als bestanddelen van het weekdier. Al deze elementen hebben een positieve werking op het menselijk lichaam 

Leuk weetje

Na onderzoek heeft gebleken dat de groenlipmossel erg voordelig is voor mensen die lijden aan artrose. De natuurlijke elementen die de mossel bevat zijn extra voordelig voor mensen met artrose. De elementen vormen namelijk goede bouwstenen, specialer dan de bouwstenen die we in ons dagelijks eten krijgen. De vetten en zuren van de groenlipmossel zorgen er namelijk voor dat het artrose process vertraagt aangezien de bouwstenen ervoor zorgen dat de spieren versterken. Dit is ten opzichte van een mens met artrose die geen groenlipmossel consumeert.