Redenen om van ziektekostenverzekering te veranderen

Veel mensen blijven bij dezelfde zorgverzekering omdat ze geen zin hebben om moeite te doen om zich te laten oversluiten. Wat zij niet weten is dat dit vaak wel honderden euro´s per jaar gaan schelen. Net dat beetje waardoor jij een extra weekje op vakantie kan of iets leuks kan doen met de kinderen. In dit artikel gaan wij nader in op redenen om van ziektekosten te veranderen. Je kan natuurlijk ook je zorgverzekering vergelijken op verschillende websites.

Uw kosten kunnen stijgen

Bij het inschrijven bij een zorgverzekering betekend het niet dat u jaarlijks hetzelfde betaald. Dit verschilt enorm, waardoor het soms een stuk hoger kan uitvallen. Dit jaar zullen we prijzen niet enorm stijgen. Dit percentage ligt ongeveer tegen de 7 procent aan. Mocht het zo zijn dat uw andere verzekeringen of eigen risico stijgt, dan is het misschien handig om toch te gaan kijken naar een andere zorgverzekering.

Niet het juiste zorgniveau

Mocht het zo zijn dat je alles uit je zorgverzekering haalt, dan moet je bij dat pakket blijven, want dat zorgt voor een goede dekking. Mocht je geen gebruikmaken van jouw 15 behandelingen voor de fysio, dan moet je is gaan overwegen om te kijken naar een ander pakket of zorgverzekering. Het is natuurlijk zonde als je betaald voor iets wat je niet gebruikt. Een goede zorgverzekering kiezen is dus enorm belangrijk voor jouw centjes.

Uw recepten worden niet meer gedekt

Uw zorgverzekeraar kan besluiten een bepaald recept niet meer te dekken. Neem dus contact op met jouw zorgzekering om te checken of zij volgend jaar nog jouw medicijnen dekken. Op die manier kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Beslis dus voor december dit jaar om over te schakelen naar een ander pakket of zorgverzekering. Als je te laat bent dan gaat jouw huidige verzekering door en betaal je misschien wel voor iets wat jij helemaal niet gebruikt. Dit kan op den duur wel 40 euro per maand schelen. Neem dus te tijd om te mogelijkheden te bekijken!