Tips om een slechte adem te verhelpen

Allemaal hebben we er wel eens last van. Je hoeft je mond nog maar open te doen en je omgeving valt bijna flauw van de geur die er uit je mond komt. Vaak heb je het zelf niet eens in de gaten: je hebt een slechte adem. Het is niks geks, maar wel vervelend. Gelukkig is een stinkende adem redelijk makkelijk te verhelpen. In dit artikel volgen enkele tips.

Let op je voeding

Meestal is voeding de veroorzaker van je slechte adem. Weet daarom dus goed wat je eet. De echte boosdoeners zijn knoflook, uien, bepaalde soorten vlees of vis en zuivel. Deze kunnen de veroorzaker zijn van een slechte adem, zelfs de dag nadat je dit gegeten hebt. Beperk deze voedingsmiddelen dus als je niet stinkend door het leven wil gaan.

Stop met suiker

In je mond zitten ontelbaar veel bacteriën. Vaak komt je slechte adem door een overvloed aan slechte bacteriën. Bacteriën vermenigvuldigen zich sneller in een suikerrijke omgeving. Om je stinkende adem te voorkomen, is het dus verstandig om het gebruik van suiker zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen je omgeving is je dankbaar als je geen stinkende walm verspreid, maar ook je eigen lijf.

Kauwgom

Wil je nou direct van je slechte adem af, omdat je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt? Dan wordt suikervrije kauwgom aangeraden. Hier zit vaak peppermint in, wat een frisse geur verspreid. Ook kan je mond spoelen met mondwater helpen. Gebruik vooral geen pepermuntjes, want het suiker dat hierin zit heeft juist weer een nadelig effect zoals hierboven wordt beschreven.

Drink veel water

Uiteindelijk is veel water drinken de oplossing voor veel problemen. Een slechte adem kan veroorzaakt worden door een tekort aan vocht. Door veel water te drinken, zo’n anderhalve liter per dag, wordt je lichaam gereinigd van bacteriën.

Mondhygiëne

Uiteindelijk is het belangrijk om een goede mondhygiëne te waarborgen. Poets minstens twee keer per dag je tanden en haal etensresten tussen je tanden weg met een tandenstoker. Daarnaast is het belangrijk om je tong te reinigen met een tongschraper. Daarmee verwijder je overtollige bacteriën. Voortaan ga jij fris ruikend door het leven.

Wil je nou nog meer tips of ben je op zoek naar de juiste benodigdheden voor een goede hygiëne? Neem dan een kijkje op https://www.deonlinetandarts.nl/.