Tips om gezond het jaar in te gaan

We kennen allemaal de jaarlijkse struggle, met de feestdagen heb je de verleiding niet kunnen weerstaan en heb je veel meer gegeten dan je in de eerste instantie had gehoopt. Natuurlijk moet je hier gewoon van genieten, want dit hoort nou eenmaal bij de feestdagen. Maar veel mensen krijgen toch een beetje spijt en beginnen het nieuwe jaar meteen met het goede voornemen om meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten, om die overtollige kilootjes er weer af te krijgen. Als extra steuntje in de rug geven wij jou graag wat tips om gezond het nieuwe jaar in te gaan!

Bewust eten

Veel mensen maken de fout door ineens veel minder te gaan eten in plaats van het bewust worden van eten. Je mag zo nu en dan écht nog wel genieten van een koekje of een chocolaatje, zolang je het maar het mate doet. Dit geldt eigenlijk voor alles, met mate. Het is veel belangrijker dat je bewust bent van wat je precies binnen krijgt. Zorg er voor dat je zo gevarieerd en gezond mogelijk eet en dan ga je vanzelf resultaat zien. Probeer bijvoorbeeld om meer groente en fruit op te nemen in je voedingspatroon en minder suiker, fastfood en alcohol. Op een gegeven moment raak je gewend aan je nieuwe voedingspatroon en is de eerste stap om gezond het jaar in te gaan gezet!

Sporten

Natuurlijk behaal je met alleen het aanpassen van je voedingspatroon niet de gewenste resultaten. Beweging is ook een belangrijk onderdeel in het behalen van jouw ideale gewicht. Probeer dagelijks zo’n 30 minuten te bewegen. Dit kun je doen door kleine aanpassingen te maken in je dagelijks leven. Loop bijvoorbeeld een rondje tijdens je lunchpauze of pak vaker de fiets in plaats van de auto. Hiernaast kun je lid worden van een sportschool zoals: Active Health Center Ypenburg. Hier kun je werken aan je conditie in combinatie met krachttraining voor het beste resultaat.