Vieze smaak in mond? Dat kan hierdoor komen

Heb je regelmatig last van een vieze smaak in je mond? Dan kan deze, net als een slechte adem, diverse oorzaken hebben. Het is echter wel een feit dat een slechte adem en smaak altijd veroorzaakt worden door anaerobe bacteriën. Deze kunnen zich overal in je mond, neus en keel vestigen met als gevolg een minder frisse adem of vieze smaak. Zaak dus om dit probleem bij de bron aan te pakken en de bacteriën te bestrijden. 

Vieze smaak door amandelstenen

Een van de oorzaken van een vieze smaak kunnen amandelstenen zijn. Als je niet overal even goed bij kunt tijdens het poetsen of spoelen van je mond en keel, dan heb je kans dat er wel eens wat viezigheid achterblijft. Gebeurt dit in de amandelen, dan zijn de bacteriën er natuurlijk direct bij om zich daar te nestelen. Ze zijn immers dol op vieze plekjes waar niet veel vocht bij komt en zorgen er zo voor dat je adem ineens een stuk minder fris wordt. 

Spoelen met mondwater voor een frisse adem

Je kunt de amandelsteentjes zelf aanpakken door ze weg te halen met een speciale schraper. Vind je dat nog een beetje eng of wil je liever eerst een wat makkelijkere manier gebruiken? Kies dan voor mondwater om te spoelen. Er zijn tal van soorten mondwater te koop die voor diverse mondproblemen kunnen worden ingezet dus kijk goed wat je nodig hebt. Veel mensen spoelen toch al graag na het tandenpoetsen dus als je daar een speciaal middel voor kiest, heb je snel je frisse adem terug. Bacteriën houden niet van een gehydrateerde mond dus daar zullen ze zich niet snel meer vestigen. Het is wel zaak dat je met regelmaat goed blijft spoelen. 

Vieze adem door ontstekingen aan het tandvlees

Heb je ook last van ontstekingen aan het tandvlees? Kies dan een natuurlijke mondspoeling tegen ontstoken tandvlees. Hiermee zorg je niet alleen voor een frisse adem maar ook voor het genezen van een vaak pijnlijke ontsteking. Je pakt met goed mondwater de oorzaak van het probleem aan en maskeert niet alleen de slechte adem slechts tijdelijk zoals bij veel mondwaters wel vaak het geval is. Kies daarom altijd voor een mondwater dat zo effectief mogelijk is en geschikt is om jouw mondproblemen op de juiste manier aan te pakken. Kijk altijd of je een natuurlijk product kunt vinden zodat je geen risico loopt op nare bijwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *