Wanneer ga je naar de fysiotherapeut?

Een lichamelijke klacht kan bij iedereen opkomen. Jong en oud, sportief of juist een bankhanger. Maar wanneer weet je dat er een zit aan te komen, of dat het inderdaad een blessure is die een fysiotherapeut kan oplossen? Daar kom je zo achter, mocht er dan iets zijn wat voor jou herkenbaar is. Neem dan contact op met een fysiotherapeut Leiden en hij of zij zal de kwaal voor jou oplossen.

Opkomende klachten

Vaak kan je al merken als er een probleem aan zit te komen. Maar hoe? Laten we je nek als voorbeeld nemen. Als je veel achter het bureau zit en de verkeerde houding aanhoud om te zitten, voel je al snel dat je last van je nek krijgt. Om dan alleen maar meer last te krijgen is niet wat je wilt. Een rechte houding is dus al een oplossing. Maar hoe weet je wat dat is? Een fysiotherapeut helpt jou daarmee. Het recht zitten, hoe hoog de stoel moet zijn.

Het beste is natuurlijk een blessure voorkomen dan het genezen. Daarom is hier ook een lijst hoe jij de meeste kan voorkomen.
Als je net gaat sporten en je bent heel enthousiast, ga dan niet meteen te hard van stapel lopen. Grote kans dat je dan als snel iets overbelast. Bouw dan rustig op met het sporten. Eerst een half uur hardlopen en rekken kan jouw spieren warm genoeg maken om actief bezig te zijn. Ken ook je limiet. Ook met warme en gerekte spieren kan je alsnog een blessure oplopen. Ga geen hoge doelen zetten. Zeker met gewicht heffen. Als je te zwaar traint heeft het geen effect en ben je straks alleen maar verder van huis.

Als je goed sport moet je ook de goede uitrusting hebben. Schoenen zijn met name erg belangrijk. Je enkels en knieën krijgen het de hele dag zwaar te voortduren. De juiste ondersteunende zolen maken het allemaal een stuk makkelijker. Daarnaast zal het rennen een stuk aangenamer zijn. Aangezien je gewrichten geen of minder pijn zullen doen.

Voeding en drinken is altijd al belangrijk. Maar als je spier opbouw gaat doen al helemaal. Met veel water, koolhydraten en proteïne kunnen jouw spieren zich beter herstellen. Zuivel producten kunnen ook helpen met het versterken van de botten.

Hoe helpt een fysiotherapeut jou

Als je al een klacht hebt opgelopen. Dan is het het beste om even een fysiotherapie Leiden op te zoeken. Hier zal de fysiotherapeut jouw klacht behandelen en mogelijke opdrachten meegeven voor thuis zodat jij rustig weer kan opbouwen. Het kan ook zijn dat een simpel hulpmiddel, zoals sport tape, wordt meegegeven. De extra ondersteuning zal er voor zorgen dat over tijd jouw spier, pees of gewricht zich vanzelf al kan herstellen.

En zoals al vermeld. Mocht je ergens niet zeker over zijn en dat je daar mogelijk in de toekomst last van zal krijgen. Dan kan je ook hier heen. Het is zeker een aanrader om even te doen als je veel kantoor werk doet. Je zit houding kan als snel invloed hebben op jouw lichaam en andere activiteiten die je mogelijk in je vrije tijd doet.