Zo kun je een rollator kopen en veilig gebruiken

rollator kopen

Het is geen wonder dat mensen wanneer ze wat ouder worden iets meer hulp nodig hebben om dingen voor elkaar te krijgen. Wanneer we ouder worden is lopen soms een stukje lastiger. Gelukkig is er daarvoor de rollator uitgevonden. Een rollator kopen is helemaal niets om je voor te schamen. Sterker nog: het is een teken dat je goed voor jezelf zorgt. Maar waar doe je dat eigenlijk, een rollator kopen? En hoe kun je ze het beste gebruiken? Dat lees je hier.

rollator kopen

Via je zorgverzekeraar

Er zijn een aantal manieren om aan een rollator te komen. Allereerst vind je ze niet zomaar in de stad bij een willekeurige winkel. Rollators zijn vaak specifieke items die alleen bij speciale winkels en webshops te koop zijn. Je kunt altijd online kijken of rollators misschien tweedehands worden aangeboden. Dat scheelt je weer in de kosten. Overleg wel altijd eerst met je huisarts.

rollator kopen

Waarom naar de huisarts?

Voor je een rollator koopt moet je eerst met de huisarts overleggen. Het is namelijk heel belangrijk dat je zeker weet dat je een rollator nodig hebt en dat het jou gaat helpen met je klachten. Je huisarts kan dit samen met jou gaan ontdekken. Er zijn namelijk ook problemen die een rollator niet op kunnen lossen. Dat is namelijk slechts symptoombestrijding. Als er andere manieren zijn om weer aan het lopen te gaan dan wil je dat natuurlijk weten. Daarnaast is het altijd goed om de huisarts te vragen of hij een goed adres weet waar je een rollator kunt kopen. Het zou zomaar kunnen dat je de rollator deels of helemaal gedekt krijgt van je zorgverzekeraar. Dat hangt natuurlijk wel af van het pakket dat je hebt. Is het een ruim pakket? Dan is de kans groot dat je een vergoeding krijgt.